Tips !

Alla blivande fotografer, samt de som har fotograferat ett tag, är alla ute efter samma sak. De vill ta fantastiska fotografier som fångar "wow" faktorn. Det är inte en lätt sak att göra, eftersom skönhet ligger i betraktarens öga. Det är dock inte omöjligt och att bryta följande regler, är ibland nödvändigt. Var slumpmässig och djärvt och följ dina instinkter för att hitta den där speciella bilden som gör att alla stannar upp.

1. Ändra Perspektiv

- Nästan alla porträtt tas med kameran i ögonhöjd. Ändra perspektivet genom att ändra vilken vinkel du använder när du fotograferar. Stå upp högt över ditt foto objekt för en bättre effekt. Från den utsiktsplatsen kan du få en ännu mer intressant aspekt. Experimentera med din komposition.

2. Spela med ögonen

- Ögonkontakt eller i vilken riktning ögonen blickar påverkar kraftigt effekten av porträttet. Att titta rakt in i kameran är inte alltid det mest intressanta sättet att fotografera någon. Det kan vara mer spännande att personen ser åt sidan, vilket gör att de som tittar på fotot undra vad som finns där, utanför kameran, som man inte ser.

5 dec 2014